Ulrika & Max

Berätta lite om dig och din hund och vilka mål ni har i utställningsringen.

Jag heter Ulrika Martinsson, bor i Torslanda utanför Göteborg. Jag och Max, C.I.B., DK UCH, FI UCH, NO UCH, RLD N, SE UCH Indigo Child Iz Mirashela, älskar att åka på utställningar och har varit i Sverige, Danmark, Norge och Finland under året som gått.

Max är en 4 årig Keeshond och importerades från Novosibirsk, Ryssland 2019. Vi älskar ringträning för det är en allsidig träning då bland annat stadga och följsamhet även hjälper oss i vardagen.
I utställningsringen har det gått fantastiskt bra, excellent bedömningar och han har varit placerad i Bästa hane i 25 av 29 utställningar, flertalet BIR, 2 Bäst i Grupp och höjdpunkten var Bäst In Show 2 placering i Vänersborg Juni.

Det vi kämpar för nu är Nordic Cert och vi behöver 2 Nordic Cert från antingen Danmark, Norge eller Finland för att bli Nordic Champion.
Vi kommer åka till European Dog Show i Herning, Danmark till sommaren och det skall bli roligt att ställa ut på en så stor utställning.
Vi kommer också åka på Keesspecialerna i både Sverige och Norge. Utöver dessa så blir det många flera utställningar som vi kommer åka på och vi hoppas på fina resultat även i år.

Gör ni något mer än ställer ut?

Vi tränar och tävlar i Rallylydnad. Utöver det så är promenader med roliga aktiviteter det bästa som finns. Det gäller att vara påhittig och se vad man kan utnyttja på de vanliga rundorna för att göra det roligt.

Hur kommer det sig att det blev just din ras?

Vi läste på om olika raser men vi föll för keeshond då vi ville ha en lagom stor hund som vi skulle kunna träna olika sporter som agility och Rallylydnad. Det är en pigg och glad ras, de älskar att vara tillags och är väldigt lättlärda. För oss som inte hade haft hund innan blev det avgörande och vi känner att vi hittat helt rätt ras för oss.

Finns det fler hundar hos er?

Vi har ytterligare en Keeshond som heter Isaac, DK UCH, NO UCH, RLD N, RLD F, RLD A, SE UCH Bergareds Just Call Me Isaac, som blir 7 år till sommaren.

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

Jag finns på facebook
https://www.facebook.com/ulrika.martinsson.18 där jag uppdaterar om alla våran äventyr.
På Instagram finns jag under umartinsson.

~~~~~~
Helene & Allwin 

Berätta lite om dig och din hund och vilka mål ni har i utställningsringen.

Jag heter Helene Nilsson och min tävlingskompanjon heter Allwin eller SE VCH, SE U(U)CH, DK CH(U), N UCH, RLD N, RLD F, LD STARTKLASS West Coast Tollers Bounty.
Han är av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever och han blir 5 år i mars. Mitt stora intresse är allt med hund och hundträning.
Jag tränar enbart med positiva metoder med fokus på att ha kul tillsammans med mina hundar.
När det gäller utställning så har han på samtliga utställningar fått bedömning excellent och är nu både svensk, dansk och norsk utställningschampion.
Vårt mål i utställningsringen i år var att få vårt fjärde CACIB och det fick vi på My Dog så han är snart även C.I.B. då vi väntar på att få det championatet registrerat.
Vi har idag ett Nordic Show cert i Sverige och kommer att åka till Norge och Danmark i jakt på Nordic Show cert i dessa länder för att nå titeln nordisk utställningschampion.
Även utställningar med möjlighet att få vinnartitlar är inplanerade. De största är EDS i Herning i maj och WDS i Schweiz i augusti. Men även norsk, dansk och svensk vinnare 2023 hoppas jag att vi får möjlighet att åka till.
Vår närmaste stora utställning är att vi ska ställa på Crufts i nästa vecka mot hela 175 anmälda hundar i rasen! Det blir ett riktigt spännande äventyr.

Gör ni något mer än ställer ut?

Vi älskar att träna allt möjligt. Förutom utställning så tävlar vi i lydnad, rallylydnad, bruksspår och NoseWork. Vi satsar även på jakten och startar på både Workingtest och Tollingjaktprov. Allwin är även svensk viltspårschampion.

Hur kommer det sig att det blev just din ras?

Jag är uppvuxen med en Golden och min första egna hund var en Golden som hette Bacchus. Med honom testade jag på flera olika hundsporter innan han fick bli familjehund när vi fick barn. När det blev dags att skaffa en hund igen så var det faktiskt en av mina söner som hade fastnat för Tollare för de ansågs vara så smarta och lättlärda och en allsidig hund som kunde vara med på det mesta. Vi fick då möjlighet att ta över en tik som var 5 månader och sedan så har vi inte velat byta ras.

Finns det fler hundar hos er?

Ja vi har fortfarande kvar vår Tollartik som heter Bella och som blir 10 år till sommaren.

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

Man kan följa oss främst på Instagram www.instagram.com/all_win_tollers
eller mitt konto på Facebook Helene Nilsson

~~~~~~
Ann-Sophie & Zappa 

Berätta lite om dig och din hund och vilka mål ni har i utställningsringen.

Jag heter Ann-Sophie Lindman och min träningskompis heter Kangelani’s Zappa By Django. Zappa fyller 1 år i slutet av mars. Han är av rasen Rhodesian Ridgeback. En ung och glad hane fylld med energi, precis som det ska vara!

Jag älskar livet med hund, kan inte se mig själv utan hund. Det ska vara roligt att träna hund och därför tycker jag att relationen till sin hund är superviktig. Det som är mest fantastiskt med just hund är att du aldrig kan bli fullärd.

Ett mål är att Zappa förhoppningsvis ska få titeln C.I.B-J, Internationell juniorchampion. Vi hoppas även på att kunna knipa någon vinnartitel under året.

Förutom att meritera Zappa så har jag också några andra mål och det är att vi ska utvecklas tillsammans som ett team och vi ska göra det med glädje.

Närmaste utställningen för oss nu är EDS i Herning i maj sen har vi flera utställningar inplanerade i Sverige, Norge och Danmark under året.

Vi kanske även tar en liten avstickare längre söderut!

Gör ni något mer än ställer ut?

Vi tränar viltspår som vi snart kommer att starta i officiellt vilket jag ser fram emot mycket. Vi har även mjukstartat och testat på nosework som vi kommer att aktivera oss mer med under året för att börja tävla. Rallylydnad är också något vi tycker är roligt.

Hur kommer det sig att det blev just din ras?

Det första som gjorde att jag började titta på rasen var att jag föll för utseendet. Men det räcker ju inte för att köpa en hund, så efter att kontaktat olika uppfödare för att få mer information så kände jag bara att det var ännu mer rätt ras för oss. En aktiv, lojal, burdus, “räv bakom örat-hund” som har humor med en stor portion av envishet gjorde att vi hämtade hem vår första Rhodesian Ridgeback 2008, Nova. Och oj vad hon lärde mig mycket om hundträning och framför allt om mig själv, en helt fantastisk hund!

Finns det fler hundar hos er?

Ja vi har fyra hundar till hemma. Tre Rhodesian Ridgeback, Bella 10 år, Thyra 6 år och Buddha 6 år. Thyra och Buddha behöll vi hemma från Bellas kull. Sen har vi en Dansk svensk gårdshund som heter Zanzi och hon fyller 2 år till våren.

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

Följ oss gärna på Instagram!
https://www.instagram.com/kennelbellnodie

~~~~~~
Johan & Gurkan 

 

Berätta lite om dig och din hund och vilka mål ni har i utställningsringen.
Jag heter Johan Wetterberg och bor i Ljungskile med min fru, våra två barn och våra sex hundar. Jag driver ett företag som sysslar med byggnadsställningar.Min hund heter Gurkan, han är en American Staffordshire Terrier som precis fyllt 9 månader.Han är uppfödd av mig och min fru.Trots sin låga ålder har vi hunnit med en del tillsammans. Absolut störst är BIS 1 på finska Helsinki Puppy Winner, dagen efter det BIG 2. Han blev BIS 4 på My Dog och BISS på en inoff med alla raser och alla åldrar. 3 x BIR i Litauen och därmed Litauisk Puppy Champion.Faktum är att han blivit BIR valp på alla utställningar utom två där hans syster slått honom!Han är en kille som får oss att skratta varje dag med sin härliga personlighet. Han ”pratar” när han är glad och sover helst på rygg hela tiden.
Vårt mål i utställningsringen är att fortsätta ha kul tillsammans, att Gurkan ska vara med i vår uppfödargrupp och att hinna med att bli internationell juniorchampion.

Gör ni något mer än ställer ut?
Gurkan tycker det är kul att viltspåra och ett litet delmål är att vara viltspårschampion innan han fyller 1. Han tycker också att lydnad och rallylydnad är roligt. Han är en hund som gillar att arbeta!

Hur kommer det sig att det blev just din ras?
Det var min fru som fastnade för rasen och när man väl umgåtts med en amstaff är det svårt att tänka sej något annat 🥰

Finns det fler hundar hos er?
Hos oss bor det fem andra hundar. Röja som har samma mamma som Gurkan, Lou som är dotter till Röja. Olga och hennes dotter Ärtan och Giulia som inte är släkt med någon av de andra.

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?
Alla våra hundar kan ni följa på instagram under namnet kennelrocketleague eller på min Facebook sida

~~~~~~
Annika & Gino

Hej!
Mitt namn är Annika Bengtsson och jag är en av dem som fått förmånen att bli sponsrad av Västkustens  Hundar, Cyberspace Hundcenter samt Hälsoviken.

Jag bor i Tvååker tillsammans med min sambo Jimmy och våra två hundar; Effes som är en Tervueren och utbildad Diabetes och Assistanshund på 9 år samt Gino som är en Chodsk’y Pes och min sponsrade kompanjon.

Gino blev under 2022 Dansk Uch, DK vinnare -22, Norsk Uch och Norsk Vinnare -22, KORAD, Diabetes och Assistanshund AH.

Vi blev helt överväldigande då jag inte ställt ut honom tidigare pga av covid. Gino är född september 2019 så han blev helt oplanerat en covid hund. Han är mattes lille gutt och Effes har blivit Husses pojk.

När det gick så bra för oss I ringen fick jag plötsligt prestationsångest och vi tappade glädjen när vi var i ringen. Man kan ju tycka att det bara är att köra på.
Oj! Glömde, vi kör på alltså jag kör rullstol när jag visar Gino men vi kör inte på övriga deltagare 😉

Nu är glädjen tillbaka i träningen och mestadel i ringen. Vi får se hur detta året blir oavsett resultat är målet att ha roligt i ringen och försöka visa oss från vår bästa sida tur att Gino har två då jag saknar en 😉

Som vi alla vet är våra egna hundar bäst oavsett resultat i ringen