Beatrice & Johan Wetterberg
Kennel Rocket League
American Staffordshire Terriers

 

Berätta lite om er och era hundar och vilka mål ni har i utställningsringen.

Vi heter Johan & Beatrice och innehar kennel Rocket League som föder upp American Staffordshire Terriers i liten skala.

Vår tanke är att föda upp trevliga hundar med god mentalitet, arbetsvilliga och exteriört korrekta utan att för den delen tumma på hälsan. Kvalitet framför kvantitet!

Vi ställer ut mycket, ibland kanske för mycket men det är ju så roligt i ringarna och runtomkring med allt det sociala!

I år har vi siktet på ett par championat som vi hoppas kunna knipa.

Gör ni något mer än ställer ut?

Förutom att vänstervarva så tränas det mycket viltspår, rallylydnad och lydnad. Vi håller igång hundarna fysiskt med att cykla, dra kedjor, träna balans och promenera.

Hemma hos oss och våra två barn bor det ett gäng hundar, alla har sin plats i någon av alla sängar. Ibland blir det trångt!

Hur kommer det sig att det blev just din ras?

Det var Beatrice som fastnade för rasen för hon ville ha en mångsidig hund som kunde hänga med på det mesta och det fick vi verkligen!

Vi ser väldigt mycket fram emot detta året och att få representera Lotta och hennes fantastiska  träningar!

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

Om ni vill följa oss så är instagram den sociala kanalen som är mest aktiv, @kennelrocketleague &  @johanwetterberg på Facebook hittar ni antingen våra privata profiler eller ” Rocket League kennel”

Ser ni oss så kom gärna fram och säg hej!


Ulrika Martinsson
Isaac & Max
Keeshond

Berätta lite om dig och dina hundar och vilka mål ni har i utställningsringen.

Jag heter Ulrika Martinsson, bor i Torslanda utanför Göteborg. Jag har 2 Keeshond som jag både ställer ut och tävlar i Rallylydnad.

Max 5år C.I.B.,NORDIC CH, DK UCH, FI UCH, NO UCH, RLD N, SE UCH Indigo Child Iz Mirashela som importerades från Novosibirsk, Ryssland 2019. Max har blivit andra vinstrikaste Keeshond i Sverige 2022 och 2023. Under 2023 ställdes han 19 gånger, alla med Excellent bedömning, placerad i Bästa Hane 16 gånger, BIR 8 gånger, BIM 2 gånger varav en var på Norska Keeshond Specialen. Han blev Bäst in Show 4a på Spets och Urhundsklubbens utställning i Borås och Bäst I Grupp 3a i Tomelilla. Han är fantastiskt rolig att ställa då han ger allt i ringen.

Isaac 7,5 år DK UCH, NO UCH, RLD N&F&A, SE RALLYCH, SE UCH Bergareds Just Call Me Isaac. Speciellt spännande år i år för Isaac blir veteran i Juni och det skall bli roligt ställa honom i Veteranklass.

Vi älskar allsidig träning som följsamhet och stadga vilket vi får i Ringträning. Vi åker på utställningar runt om i Norden och börjar titta på att åka till andra länder också. Målen för året är att fortsätta ställa och ha roligt i ringen. Vi hoppas på många fler fina resultat och certifikat från andra länder och att Isaac skall göra bra ifrån sig som Veteran.

Gör ni något mer än ställer ut?

Vi tränar och tävlar i Rallylydnad. Utöver det så är promenader med roliga aktiviteter det bästa som finns. Det gäller att vara påhittig och se vad man kan utnyttja på de vanliga rundorna för att göra det roligt.

Hur kommer det sig att det blev just din ras?

Vi läste på om olika raser men vi föll för keeshond då vi ville ha en lagom stor hund som vi skulle kunna träna olika sporter som agility och Rallylydnad. Det är en pigg och glad ras, de älskar att vara tillags och är väldigt lättlärda. För oss som inte hade haft hund innan blev det avgörande och vi känner att vi hittat helt rätt ras för oss.

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

Jag finns på facebook, https://www.facebook.com/ulrika.martinsson.18  där jag uppdaterar om alla våran äventyr.
På Instagram finns jag under umartinsson.


Ewa Björketun
Kennel Superb Giant
Riesenschnauzer

✅ Är du beredd att lägga ned jobbet som krävs för att ha en chans att kanske bli BIS placerad?

✅ Vad kan vi påverka och hur påverkar vi det?

Jag heter Ewa och jag har Kennel Superb Giant där jag har ett gäng med Riesenschnauzerhanar. En ras som jag är född och uppvuxen med. Varför hanar? , kanske ni tänker nu. Det är mitt sätt att försöka påverka rasen att bli friskare, genom att ställa krav på hälsotester vid parning. Något som min rasklubb kanske enbart har som rekommendation.

När jag inte springer på hundutställningar så jobbar jag som Personlig Tränare för människa och håller även på att utbilda mig till PT för hund. I grunden är jag utbildad hundinstruktör, har gått flera olika balansbollskurser och water treadmillkurs för hund, kurs i cavalettiträning mm. Jag älskar rörelse och att förbättra rörelse och stadga hos varje ekipage jag möter. När jag lägger upp fysträning för mina egna hundar gör jag det med nästa samma planering som för mina PT klienter på gymmet. Vi har så mycket att vinna på att aktivt fysträna våra hundar och att göra det med en bra planering i grunden. Då är chansen större att förändringen blir mätbar.

Mitt mål i ringen är att alltid ha hundar som orkar visa sig snyggt, stark, atletisk och med ett gott driv. Att springa fort i ringen, det är enkelt att träna. Men att springa med ett bra tryck utan att hunden tappar sin atletiska hållning eller attityd, då krävs det träning. Mycket träning!!

Jag säger som Ingemar Stenmark
– Jag vet inget om tur. Bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag.


 

Mirre Linkfeldt
Kennel Advantic´s
Miniature American Shepherd

Berätta lite om dig och dina hundar och vilka mål ni har i utställningsringen:

Mirre kallas jag för och föder upp miniature american shepherd, tidigare har jag fött upp papillon.

Just nu har jag fokus på att meritera
RLD N Advantic´s Once Upon  A Time “Damen” som kommer från min första maskull. Hon fyller 2 år i september.

Än så länge så har vi hunnit resa till Danmark, Norge, Finland, Kroatien, Slovenien och Bosnien.

Fokus med min avel är att försöka bredda den genetiska poolen genom att korsavla och inte använda mig av matadorhanar eller vanliga stammar. Detta utan att tappa i typ och givetvis behålla bra mentalitet och hälsa.

Gör ni något mer än ställer ut?

Förutom utställning så tävlar jag även med mina hundar i agility, rallylydnad, viltspår och freestyle. På sikt hoppas jag att vi även kommer med på specialsökstävlingar.

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

instagram konto: @kennel_advantics


Emmie Brendén
Kennel Whoonehults
Whippet

Berätta lite om dig och era hundar och vilka mål ni har i utställningsringen:

Jag heter Emmie Brendén och bor i Bredared tillsammans med min familj och våra 5 hundar. Jobbar som hundskötare på Hundstallet, och föder upp Whippet under namnet Whoonehults. Att hundar är mitt stora intresse är nog inte så svart att lista ut!

Tre av mina hundar ställer jag ut, det är SEUCH Durante Vita Shining Star, en import från Kaliningrad och hennes två avkommor.

Whoonehults Watercolours In Rain som ställs i Öppenklass och Whoonehults Honey Honey som från och med maj ställs i Juniorklass. Mitt fokus i utställningsringen är alltid att ha kul tillsammans med mina hundar och jag lägger stor vikt på förberedande träning för att de ska vara väl förberedda och känna sig bekväma i utställningsmiljöer. Mina mål i utställningsringen i år är att fortsätta ha kul och träna på detaljer för att bli ett bra sammansvetsat team i ringen och förhoppningsvis kunna få bra resultat här i Sverige men också i Norge och Danmark .

Gör ni något mer än ställer ut?

Förutom att ställa ut är vi även aktiva inom rundbana där vi tränar och tävlar. Viltspåra är även något vi gör regelbundet och vi har som mål att ha viltspårchampionat på alla våra hundar.

Men det vi gillar allra mest är att vara i skogen där vi spenderar oerhört många timmar varje år med att vandra, plocka svamp och träna.

Hur kommer det sig att det blev just din ras?

Jag hade i många år innan jag skaffade mig min första whippet tyckt att det var en fantastiskt vacker ras som verkade lätt, trevlig, frisk och som var i lagom storlek. När jag kom till den punkten i livet att det var dags att våga byta ras från brukshund så var valet till whippet inte svårt men stort. En helt ny ras för mig då, men så rätt och för mig blev det som när man tar ett chips, man vill bara ha fler…

Finns det fler hundar hos er?

Ja hos oss bor även whippeten Sally (Whoonehults Colette) och Rottweilern Olga (Just Ask Olga O`Shea)

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

Vi finns att följa på både instagram och facebook under namnet Kennel Whoonehults.


Hanna Nilsson
Leia
Rhodesian Ridgeback

Berätta lite om dig och era hundar och vilka mål ni har i utställningsringen:

Hej!

Jag heter Hanna Nilsson och jag kommer från Ängelholm nere i Skåne, men flyttade upp till Göteborg för att studera hösten 2020 på Juristprogrammet.

I februari förra året testade jag på ringträning för första gången med vår förra hund Lion, och  sedan dess är det bland det roligaste jag vet! Jag tycker att det är en perfekt sysselsättning för att koppla av från plugget och vardagen en stund.

Min nuvarande träningsvän heter Leia (Ave Caesar Our Bewitching Obsession) och hon fyllde 1 år den 22/12. I höstas gjorde Leia sin tävlingsdebut i juniorklassen i Växjö, därefter ställde vi även i Stockholm och på MyDog i Göteborg.

Mitt mål är att bli en duktig handler, för att i sin tur kunna visa upp Leia på bästa möjliga sätt. För att bli framgångsrik inom fältet anser jag att det krävs tydliga mål och en plan. Jag är fortfarande nybörjare som handler, men anser att jag inte hade varit där jag är idag utan min disciplin och vilja till att bli bättre. Det är en färskvara att ställa hund och kontakten mellan handler och hunden är något som ständigt behöver underhållas.

Under 2024 är min plan att åka till majoriteten av de svenska utställningarna, men även till en del utställningar i grannländerna. Jag hoppas även på att kamma hem någon titel under 2024, dock anser jag att det viktigaste är att ha kul och sprida positiv energi i och runt ringen!

Gör ni något mer än ställer ut?

För tillfället gör vi enbart lite trix, aktiveringsövningar och socialisering i olika former, men vi har även planer på viltspår och träning i rallylydnad under 2024.

Hur kommer det sig att det blev just din ras?

Vi har haft Rhodesian Ridgeback i familjen sedan 2013, någon annan hundras har jag svårt att tänka mig. Det är dock en ras som kräver mycket motion och aktivering och framförallt kärlek, vilket passar mig perfekt!

Finns det fler hundar hos er?

Ja, en vit liten pomeranian, en hane som heter Milo på 10 år som har fått stå ut med tre olika Rhodesian Ridgebacks. Förhoppningsvis kommer det även en ny liten Rhodesian Ridgeback valp under 2024.

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

Ja, självklart, följ gärna mig och ställ lite frågor, det tycker jag bara är roligt!

Instagram: Leia_theridgeback https://www.instagram.com/leia_theridgeback/

Facebook: Hanna Märtha Louise Nilsson


Louise Hjelte
Shenzi
Italienskt Vinthund

Berätta lite om dig och era hundar och vilka mål ni har i utställningsringen:

Hej!
Jag heter Louise, och min trogna följeslagare är Shenzi, en italiensk vinthund som nu är 14 månader gammal. Vi har just firat vårt första år tillsammans, en period som varit både underbar och utmanande. Bland annat har Shenzi råkat ut för ett benbrott för tre månader sedan.

Mitt mål för 2024 i hundutställningsvärlden är framför allt att ha roligt. Men, om vi tillåter oss att drömma stort, hoppas vi kunna erhålla fler certifikat för att uppnå en championtitel.

Det är även en fantastisk möjlighet att träffa andra vackra hundar och deras ägare. Vi ska lägga extra fokus på att bygga upp självförtroende, både för Shenzi och mig själv.

Gör ni något mer än ställer ut?

Utöver hundutställningar ägnar vi oss åt att träna olika tricks hemma och utvidga Shenzi’s garderob, något jag gärna pysslar med vid symaskinen.

Hur kommer det sig att det blev just din ras?

Valet av Shenzi och rasen italiensk vinthund inspirerades av @honeytheiggy på Instagram. Jag föll för rasens elegans och började utforska den närmare. Ju mer jag lärde mig om rasen, desto mer insåg jag hur väl den skulle passa mig – det var som om delar av rasbeskrivningen beskrev mig själv.

Vad har ni för sociala medier om någon vill följa er?

För de som är intresserade av att följa vår resa, kan ni hitta oss på Instagram under @shenzitheiggy.